De Grosthuizerschool | Grosthuizen 74 | 1633 EP Avenhorn | T: 0229-541273 | E: directie@grosthuizerschool.nl | I: www.grosthuizerschool.nl
ICT in groep 1/2

Het gebruik van ICT ontwikkelt zich in een sneltreinvaart. In groep 1/2 werken we op de computer, maar daarnaast werken we ook op de Ipad en op Chromebooks. We merken dat het gebruik van de Ipad voor de kinderen in groep 1-2 vanzelfsprekender is, dan het werken op de computer. Dat is goed zichtbaar, als je zo af en toe weer een kind ziet ‘swipen’ op het beeldscherm van een computer.

Wat doen we dan op de computer? We werken onder andere met Bas gaat digi-taal. Bas gaat digi- taal is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van vier tot zeven jaar. Het programma richt zich voornamelijk op de stimulering van de taalontwikkeling in de fase van de beginnende geletterdheid. Ook werken we met de oefensoftware van Wereld in getallen. Dit is de rekenmethode waar wij van groep 3 t/m 8 mee werken. Verder zetten wij regelmatig filmpjes, digitale prentenboeken en spellen voor de kinderen klaar. Hierbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij het thema dat we op dat moment behandelen.

Nieuws uit groep 1-2