De Grosthuizerschool | Grosthuizen 74 | 1633 EP Avenhorn | T: 0229-541273 | E: directie@grosthuizerschool.nl | I: www.grosthuizerschool.nl
Vreedzame School

De Vreedzame school

Na de zomervakantie zijn we in groep 1/2 weer gestart met de Vreedzame School. In het eerste blok stond het thema ‘we horen bij elkaar’ centraal. Tijdens de eerste les was er een kennismaking. Elk kind stelde zich voor en vertelde daarbij wat hij of zij graag doet op school.

Op deze manier leerden de kinderen elkaar beter kennen en tegelijkertijd is het een laagdrempelige manier om te leren spreken in een groep.

In de tweede les maakte de kinderen kennis met Aap en Tijger. Aap en Tijger zijn handpoppen die bij de lessen van de Vreedzame School regelmatig een hoofdrol spelen. Tijdens deze les kwamen Aap en Tijger erachter dat ze heel verschillend zijn, maar dat ze ondanks dat toch vriendjes zijn. De kinderen kwamen tot de ontdekking dat zij ook heel verschillend zijn; er zijn kinderen met blond haar, bruin haar, rood haar, kinderen die het leuk vinden om in de bouwhoek te spelen en kinderen die veel liever een mooie tekening maken. De kinderen kwamen tot de conclusie dat ze ondanks deze verschillen toch vriendjes kunnen zijn en dat ze in de klas met elkaar kunnen werken en spelen.

Elke week kiezen we samen met Aap en Tijger een nieuwe afspraak uit waar we aan gaan werken.

Nieuws uit groep 1-2