De Grosthuizerschool | Grosthuizen 74 | 1633 EP Avenhorn

Welkom bij groep 4-5

Juf Ellen is de leerkracht van groep 4/5.

 

Dit schooljaar bestaat deze groep uit 19 leerlingen waarvan 8 leerlingen in groep 4 en 11 leerlingen in groep 5. 

 

In onze groep richten wij ons, net als in de andere groepen, op de individuele ontwikkeling van de kinderen. Dit doen wij aan de hand van thema's en met het werken vanuit leerlijnen en doelen. Dit jaar zijn wij in groep 4/5 gestart met spelend leren. De leerlijnen en doelen worden dan ook zoveel mogelijk spelend aangeboden. Bij deze verandering hoorde ook aanpassingen in het lokaal. Er is een mooie kring waarin we 's morgens gezamenlijk starten, een leeshuisje, een reken- en taal-hoek met materialen die bij de leerlijnen aansluiten en nieuwe tafels en stoelen.

 

De doelen die voor een vakgebied centraal staan, zijn terug te vinden op de doelenlijsten van de kinderen. Op de doelenlijsten wordt ook gereflecteerd n.a.v. gemaakte oefenstof en toetsen. De leerkracht heeft leergesprekken met de kinderen over hun ontwikkeling.

 

Drie keer per jaar vindt er een portfoliogesprek plaats tussen leerling, ouders en leerkracht. Hierin vertelt de leerling over zijn eigen ontwikkeling. We verwachten van ouders een positieve bijdrage aan dit gesprek d.m.v het stellen van vragen aan hun kind en het positief benaderen van de ontwikkeling van het kind. De leerkracht begeleidt het gesprek. Het portfolio mag hierna mee naar huis. Tussendoor is er altijd de mogelijkheid het portfolio in te zien. De leerlingen zijn zelf eigenaar van hun portfolio.

We maken er samen een fijn, leerzaam schooljaar van!

 

 

Middagen

maandag: thema

dinsdag: thema

woensdag: thema/ vreedzame school

donderdag: wereld oriëntatie

vrijdag: gym

 

 

 

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.