Reis rond je lichaam

Wat een tof thema: een reis rond je lichaam. Zo fijn als kinderen zo betrokken zijn. Dat ze eigenlijk geen ‘tijd’ hebben om op te ruimen en buiten te spelen omdat ze nog even verder willen gaan. Hier een deel van de activiteiten die we hebben gedaan. De kinderen hebben ontdekt dat er ontzettend veel spreekwoorden zijn met een lichaamsdeel erin. Ze hebben geleerd over letterlijk en figuurlijk taalgebruik en de letterlijke betekenis van een spreekwoord getekend. Ze hebben onderzocht hoe je botten heten, waar ze zitten en hoe je ervoor zorgt dat je dit kunt onthouden. Vervolgens zijn we verder gegaan met de organen. Juf Marjolein heeft een workshop Prezi Next gegeven, waarmee de kinderen op een interessante manier kunnen presenteren wat ze leren en willen vertellen over, in dit geval, een orgaan.

Met rekenen hebben de kinderen verschillende lichaamsdelen opgemeten. Deze getallen in cm en/of meters bij elkaar opgeteld of deze gegevens in een grafiek verwerkt.

In de middagen zijn we druk met tekenen om al het geleerde samen te voegen. Het menselijk lichaam in de juiste verhouding, het skelet en de organen.

Naast dit alles hadden we afgelopen periode een kist met Lego WeDo tot onze beschikking. Hiermee kunnen we bouwen en programmeren. De kinderen zijn super enthousiast. Ze proberen het heel precies na te maken of bedenken juist zelf een robot.

Ook volgden we een workshop gezonde voeding van Beter Weten. Over koolhydraten, vetten, suiker, voedingsstoffen, etiketten en hoe je kunt bepalen of een product gezond of ongezond is. Welk bruin brood is nu echt gezond en welke is eigenlijk bruin gekleurd wit brood.