De speurneuzen en fijnproevers van groep 1/2/3

Op donderdag 3 november zijn we naar de natuurtuin van Ineke Kraaijeveld geweest. Speuren en proeven, dat gingen we doen!

In de tuin zijn we op zoek gegaan naar paddenstoelen, naar perenbomen, appelbomen, walnotenbomen en kastanjebomen. We keken omhoog hoe iets groeit en speurden op de grond naar de herfstvruchten en paddenstoelen.

Binnen hebben we vooral geproefd. Verschillende soorten appels en peren hebben we geproefd.

Maar daar bleef het niet bij, we hebben ook walnoten, hazelnoten en kastanjes geproefd. Mooi om te zien dat de kinderen openstaan om iets te proeven, wat ze nog nooit gegeten hebben. Verder mochten we zelf appelsap en perensap maken en natuurlijk proeven.

‘Juf, we gaan toch nog niet naar school?’ Het uurtje vloog om.

Vakanties en vrije dagen

23 - 27 oktober