Vreedzame schoolles over gevoelens groep 1-2-3

We zijn met groep 1-2-3 bezig met het onderwerp ‘gevoelens’.

We hebben het dan specifiek over de gevoelens: blij, verdrietig, boos en bang.

We leren hoe je aan iemand kunt zien hoe hij/zij zich voelt.

We proberen onder woorden te brengen hoe je je voelt.

Het praten over emoties in de klas bereidt kinderen voor om zelf problemen op te lossen.

We werken dus aan een uitgebreide emotionele woordenschat, waardoor kinderen dichterbij elkaar komen en elkaar beter zullen begrijpen. Tijdens de coöperatieve activiteit ‘mix en ruil’ kregen alle kinderen een kaartje met daarop één van de vier emoties.

De kinderen liepen kriskras door het lokaal en vormen tweetallen door elkaar een 'high five' te geven.

De tweetallen vertelden elkaar welke emotie er op het kaartje staat en maakten daar een zin mee:

Ik ben blij als... Ik ben boos als.... Ik ben bang als... Ik ben verdrietig als...

De tweetallen ruilden daarna de kaartjes met elkaar om en zochten een ander klasgenootje.

Woorden verbinden hart en hoofd.

Vakanties en vrije dagen

23 - 27 oktober