Werken vanuit doelen en met een portfolio

Werken vanuit doelen en met een portfolio (bron: schoolnieuws 5)

Werken vanuit doelen is een wezenlijk verschil voor ons onderwijsaanbod. Doordat wij steeds meer vanuit doelen werken, wordt het aanbod steeds meer toegespitst op wat uw kind nodig heeft of wilt leren. Zoals eerder genoemd het gepersonaliseerd leren.

Tijdens de portfolio gesprekken heeft u het met de leerkracht over onderwijsontwikkeling uw kind gehad. Dit maken we inzichtelijk met de doelenlijsten. Op de doelenlijsten staan ook percentages, bijvoorbeeld voor de rekentoetsen. Een 100% score betekent dat het doel geheel behaald is. Het gevolg hiervan is, dat we geen extra instructie voor dit doel aanbieden. We kijken wat uw kind wel moet oefenen of wilt leren.

Vanaf groep 3 hebben de kinderen drie keer per jaar een portfoliogesprek. Twee van die gesprekken zijn nu geweest.  Het is mooi om te mogen ervaren dat de kinderen meer eigenaar zijn en worden van hun eigen leerproces. Kinderen kunnen steeds beter reflecteren. In november zagen we dat de kinderen van groep 3 het nog best lastig en ook spannend vonden om te vertellen hoe het op school gaat. Nu konden veel van hen al goed verwoorden wat er goed gaat, wat ze leuk vinden, wat ze moeilijk vinden en waar ze nog aan willen gaan werken. We zien betrokken ouders die in gesprek gaan met hun kind(eren) en vragen stellen over het leerproces.

We zijn trots op de stappen die we met z'n allen maken!

Vakanties en vrije dagen

23 - 27 oktober