De Grosthuizerschool | Grosthuizen 74 | 1633 EP Avenhorn | T: 0229-541273 | E: directie@grosthuizerschool.nl | I: www.grosthuizerschool.nl
Blok 2: Conflicten zelf oplossen

Conflicten zijn een deel van ons leven. Op zich zijn conflicten neutraal: er is een verschil van mening en/of belangen. Conflicten kunnen tot geweld leiden als mensen ( lees : kinderen ) niet vaardigheden leren in het oplossen en hanteren van conflicten.

Hoe kinderen op een constructieve ( positieve ) manier leren omgaan met verschillende conflicten behandelen we in blok 2.

We leren kinderen hoe ze zélf, zonder hulp, een conflict gezamenlijk kunnen oplossen. Ook leren ze verschillen maken tussen een conflict, onenigheid, meningsverschil of ruzie.

In dit blok komen de volgende lessen aan bod :

-         Wat is een conflict ?

-         Win-win oplossingen

-         Hoe reageer ik zelf op een conflict ?

-         Oefenen met drie petjes ( op verschillende manieren reageren op een conflict; hard, zacht

of stevig )

-         Opstekers geven ( kinderen geven elkaar complimentjes, die het klimaat van de klas

positief beïnvloeden )