Met een vaart de ruimte in!

Het eerste thema van dit schooljaar is de ruimte. We leren over de planeten, astronauten, de zon, de maan, de raket en ga zo maar door. Ruimtevaart en sterrenkunde spreken tot de verbeelding. Wie wil er nou niet meer weten over sterren en planeten, ruimtereizen en het mysterieuze heelal?

Om de motivatie nog meer te vergroten, hangen er in de klas allemaal raketjes. Elk kind heeft zijn eigen raket. Samen met de kinderen hebben we bepaald wat je kunt doen in de diverse hoeken. De kinderen kwamen en komen met mooie suggesties en ideeën. Telkens als een kind kiest voor een activiteit die samenhangt met het thema, schrijven we dit op een regel en gaat de raket een regel omhoog. Hoe meer verschillende activiteiten je doet, hoe hoger de raket en hoe meer je hebt geleerd over de ruimte… De kinderen gaan er voor!

ruimte 1-2-3  ruimte 1-2-3 ruimte