De Grosthuizerschool | Grosthuizen 74 | 1633 EP Avenhorn
Opsporing verzocht!

Wat hebben we veel spannende dingen meegemaakt de afgelopen tijd! Plotseling verdwenen er allerlei spullen in school, het monopoly spel uit de spellenwinkel, de computer uit de klas.... Het zal toch niet gestolen zijn! Het politie thema kwam meteen tot leven. 

 

Steeds kregen we weer een aanwijzing van Jan Politieman of van een getuige. We hebben juffen, meesters en kinderen ondervraagd, ook hebben we gekeken of we schoenafdrukken en vingerafdrukken herkenden. Elke week kwamen we weer een stapje dichterbij de oplossing. 

 

De kinderen probeerden te redeneren wie de dader zou kunnen zijn:

‘De dader heeft grote voeten, jongens hebben vaak grote voeten, dus ik denk dat het een jongen is.’ 

‘Meisjes hebben vaak een sjaal om, er is een sjaal gevonden, dus ik denk dat het een meisje is.’

‘Onze juf kan het niet gedaan hebben, waarom zou ze dat doen, zij kan hier toch elke dag op de computer?’

 

Het bezoek van Jan, onze wijkagent vonden de kinderen erg indrukwekkend. Hij liet zien wat hij allemaal bij zich draagt en juf Tialda werd zelfs in de boeien geslagen! Sommige kinderen wilden na dit bezoek zelf ook wel agent worden, andere kinderen vonden het toch wel een beetje te spannend. 

 

Tijdens onze zoektocht naar de verdwenen spullen leerden we allerlei nieuwe woorden: vingerafdruk, portofoon, loep, bekeuring geven, ondervraging, huiszoeking, uniform, politiebureau, handboeien en ga zo maar door. Tijdens het spel in de themahoek, met wereldspelmateriaal en buiten op het schoolplein werden de geleerde woorden toegepast en werd er geoefend om een realistisch rollenspel te maken. En zo’n rollenspel bestond niet alleen uit het vangen van boeven, maar bijvoorbeeld ook uit het helpen van mensen of te controleren of mensen zich aan de regels houden, zoals de verkeerspolitie doet.

 

Dit thema werd afgerond met een gezellige afsluiting ‘s avonds op school. En nu zijn we er eindelijk achter wat er met de verdwenen spullen gebeurd is. Eind goed, al goed!

politie   1-2-3 politie

 

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.