Speel je mee?

Vorige week maandag zijn we gestart met het nieuwe thema. Het thema heet: Speel je mee? Spelend leren speelt in onze groep altijd een grote rol, maar tijdens dit thema hebben we het vooral over samen spelen en alleen spelen en leren door te spelen. Omdat we niet voorbij willen gaan aan de interesse van de kinderen, hebben we het thema spel nu gekoppeld aan de herfst en zal straks gekoppeld worden aan Sinterklaas en vervolgens aan Kerst.

Naast het spelen van gezelschapsspelletjes, oefenen we allerlei reken- en taalactiviteiten in spelvorm .  Maak met je handen en voeten het juiste woord.

Ook spelen we verschillende spellen waarin de eekhoorns Eduard en Reinier centraal staan. We spelen niet alleen spellen tijdens de speelleertijd, maar ook in de kring. En we spelen niet alleen spellen in kleine groepjes of met z’n tweeën, maar ook klassikaal. Zo hebben alle meisjes laatst tegen alle jongens gespeeld. Wie komt er als eerst bij de dennenappel aan?

Leuk om te zien hoe de kinderen elkaar aanmoedigen en hoe er omgegaan wordt met winst en verlies.

Speel je mee