Eet je mee?

Na de voorjaarsvakantie start het nieuwe thema: Eet je mee?

We hebben de eerste week gesproken over Italië en hoe het thema af te sluiten. Al snel waren we tot de conclusie gekomen dat een eigen restaurant een mooie afsluiting zou kunnen zijn. Daarop hebben alle kinderen een website gemaakt met behulp van Google Sites. Bij juf Tialda zijn de kinderen begonnen met een menukaart te ontwerpen, die op de website geplaatst kan gaan worden. De websites zijn overigens thuis te bekijken.

Verder zijn we bezig geweest met woordenschat, hebben zinnen moeilijker gemaakt (voor groep 5 en 6 met voegwoorden en komma’s). Voor heel groep 4, 5 en 6 kunnen ze allemaal hun zinnen kort schrijven, te beginnen met een hoofdletter en te eindigen met een punt, vraagteken of uitroepteken. Een aantal van de groep is al fantastisch leuk aan het schrijven geraakt en stellen hele goede zinnen samen!

Vorige week stond in het teken van Italië en de Romeinen. Filmpjes gekeken, presentatie gegeven aan de kinderen en vragen beantwoord. Deze week staat het vulkanisme centraal. Beide onderwerpen zijn door de kinderen aan het begin van het thema gekozen.

456 eet je mee