De Grosthuizerschool | Grosthuizen 74 | 1633 EP Avenhorn
Van Mars tot Venus

Wij zijn dit schooljaar weer goed gestart in groep 4-5-6. Het nieuwe thema ‘Van Mars tot Venus’ spreekt de kinderen erg aan en ze kunnen er al erg veel over vertellen. 

 

In de klas hangt een poster met de woordenschat woorden van dit thema. Deze komen gedurende het thema continu aan bod o.a. tijdens themamiddagen, in verhalen die worden voorgelezen, tijdens begrijpend lezen, met spelletjes en filmpjes die met het thema te maken hebben. 

 

Tijdens de themamiddagen hebben we het gehad over het ontstaan van de aarde, het zonnestelsel, Eise Eisinga, de eerste mens op de maan e.d. Daarnaast hebben we activiteiten gedaan met engels, beeldende vorming, muziek, dans en sociaal emotioneel.  

Op onderstaande foto’s zijn de kinderen bezig met het maken van planeten met de techniek papier maché. Sommige kinderen hebben dit thuis al eens gedaan en voor andere was deze techniek nieuw.

 

Ook hebben we de eerste weken verschillende spelletjes gedaan waarbij de kinderen elkaar beter hebben leren kennen, verschillen en overeenkomsten hebben gezien, vertrouwen in elkaar moesten hebben en spelletjes die in het teken stonden van samenwerking. 

Twee samenwerkingsspelletjes hebben we in de gymzaal gedaan. Bij het eerste spel kreeg een groepje van 4 kinderen een mat, dit was hun planeet. Ze gingen met hun groepje een ‘welkomstdans’ instuderen. Deze gingen ze vervolgens aan bewoners van de andere planeten aanleren, deze kinderen leerden ze weer aan bewoners van een andere planeet aan. Aan het eind kenden alle kinderen de welkomstdans van alle planeten. Naast het samenwerken ging het hierbij ook om goed luisteren naar elkaar en elkaars instructies opvolgen.  

 

Een ander voorbeeld van samenwerking is het spel vijf voeten, twee handen. De kinderen kregen te horen hoeveel voeten en hoeveel handen er op de mat moesten komen. De kinderen gingen met elkaar overleggen wie zijn voet(en) en wie zijn hand(en) op de mat liet staan. Dit lukte erg goed!

 

          456 ruimte

456 ruimtevaart

 

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.