Speel je mee?

In groep 4/5/6 zijn wij het thema ‘speel je mee’ gestart met een spelletjescircuit. De kinderen hebben in groepjes verschillende nieuwe en bekende spellen gespeeld zoals: 30 seconds, regenwormen, beverbende, granny apples enz. Voorafgaande aan het spelen van de spellen hebben de kinderen de opdracht gekregen om te letten op de doelen die de kinderen met de spellen aan het oefenen zijn.

Dit hebben we na het spellencircuit met elkaar besproken. We zijn erachter gekomen dat we met de spellen woordenschat, spelling, rekenen optellen en aftrekken, rekenen optellen, wat is hoger en lager en rekenen met geld hebben geoefend. Het spelen van spellen is dus niet alleen leuk, maar ook heel erg leerzaam.

Met vreedzame school hebben wij een filmpje gekeken van Raaf die steeds vals speelde. De kinderen die met Raaf speelden wilden op een gegeven moment niet meer mee spelen. Dat vond Raaf wel erg vervelend.

Soms is het best lastig als je niet wint of denkt dat je het minste geld hebt bijvoorbeeld. Maar iedereen was het erover eens dat vals spelen het niet leuker maakt voor de andere kinderen.

Met de klas hebben we besproken hoe een spel voor iedereen leuk is.

We hebben bedacht aan welke afspraken wij ons gaan houden. Deze hebben we opgeschreven en hangen aan de prikwand in de klas.

Tijdens taal zijn we bezig geweest met pictogrammen. We hebben gekeken waar om ons heen pictogrammen te zien zijn en waarom dit met een pictogram wordt afgebeeld en niet met woorden. Pictogrammen komen veel voor in handleidingen van een spel of in een spel zelf. We hebben heel wat pictogrammen van spellen bekeken.

Daarna hebben de kinderen in tweetallen een pictogram bedacht die past bij de afspraken die we gemaakt hebben voor bij de spelletjes. Dit pictogram hebben de kinderen ook ontworpen en bij de afspraken gehangen.

speel je mee 456 456 speel je mee

456 speel je meee