Eet je mee?

Na de voorjaarsvakantie start het nieuwe thema: Eet je mee?

In groep 7/8  zijn we dit thema gestart met eetgewoontes. Eetgewoonten per gezin, maar ook in verschillende landen. De kinderen hebben in groepjes een land gekozen om hier onderzoek naar te doen. Dit onderzoek wordt verwerkt in een prezi.

We hebben een hele sprong  in de tijd gemaakt en zijn terug gegaan naar de tijd van de jagers/verzamelaars. Hoe kwamen zij aan hun voedsel en wat aten ze zoal. Hoe kwam de overstap naar de eerste boeren, hoe zagen de boerderijen eruit en wat zijn de verschillen met het nomadische leven van de jagers/verzamelaars. De kinderen hebben een tekening gemaakt waarin ze het geleerde hebben verwerkt. Het driedimensionaal tekenen van een boerderij bleek nog best lastig.

Voor verschillende doeleinden gebruiken we recepten. Bijvoorbeeld voor taal. De kinderen kregen een recept zonder interpunctie en hoofdletters en moesten deze zelf toevoegen. Ook voor begrijpend lezen zijn recepten geschikt.

Ook werken we met een woord van de dag om zo onze woordenschat te vergroten. We spreken over het woord of doen een spel. Soms kent niemand het woord en gaan we met elkaar op onderzoek.

Afgelopen vrijdag kregen we bezoek van Martin van Brasserie De Grost. We hebben alle vragen kunnen stellen die we hadden over het runnen van een restaurant.