De Grosthuizerschool | Grosthuizen 74 | 1633 EP Avenhorn
What about space

Onze ruimtemissie ‘what about space’ is na de zomervakantie van start gegaan. Er blijkt ontzettend veel te leren over het heelal. Een aantal middagen stonden in het teken van geschiedenis: de oerknal, het planetarium van Eise Eisinga, de eerste mens op de maan, de geschiedenis van de ruimtevaart. Er was afwisseling tussen theorie, instructie van de leerkracht, eigen onderzoek, verwerking en toepassing van kennis, bijvoorbeeld door het gezamenlijk maken van een tijdlijn met de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de ruimtevaart.

Daarnaast hebben we ons verdiept in de draaiing van de aarde, dag/nacht, seizoenen, kennis over planeten en het zonnestelsel. Van papier maché zijn planeten gemaakt en ons zonnestelsel is met verschillende technieken in het platte vlak gemaakt. 

 

Één van de doelen van taal is het kunnen schrijven van een brief. Tijdens dit thema schrijven de kinderen een sollicitatiebrief, waarin ze solliciteren om astronaut te worden. Ze leren onder andere de opbouw van een sollicitatiebrief en hoe je je eigen talenten kunt beschrijven in deze brief, daarnaast is er aandacht voor zinsbouw,  interpunctie en woordenschat. De woorden komen regelmatig terug, bijvoorbeeld tijdens lezen en wereldoriëntatie

 78 space

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.