Speel je mee?

Speel je mee? Wij zijn dit thema gestart met een hele leuke, lastige escaperoom. Eentje waar je niet zomaar uitkwam en waarvoor je echt aan de slag moest.

In het talentenlab lagen verschillende puzzels die opgelost moesten worden. Deze puzzels hadden allen het onderwerp De Ruimte. Hier hadden we in het vorige thema al veel over geleerd. De kennis was aanwezig en werd volop toegepast.

We hebben geleerd dat je met deze activiteiten een leider nodig hebt, iemand die het overzicht houdt, maar ook dat samenwerken en overleggen erg belangrijk is. Hoe we dat beter kunnen doen gaan we de aankomende weken leren tijdens het spel.

De rest van het thema spelen wij het ‘beschavingenspel’. Tijdens dit spel gaan we de aankomende weken een eigen beschaving opbouwen. Wij zijn namelijk als groep astronauten terecht gekomen op een onbekende planeet. Er is nergens een teken van leven. Tijd om te overleven.

Door ons aan de weekdoelen (werkhouding)  te houden, kunnen wij punten verdienen. Deze punten kunnen we als team inzetten om ‘tegels’ te kopen. Deze ‘tegels’ kunnen we weer gebruiken om onze voortgang tijdens het spel te laten zien.

Extra punten kunnen we verzamelen door onderzoeksvragen te stellen, onderzoek te doen en te presenteren. Dit alles doen we in teams. Binnen het team hebben we allemaal een eigen taak om het groepsproces te bewaken.

Tijdens de gymles hebben we een samenwerkingsspel gespeeld. Het doel was om als groep de overkant van de gymzaal te halen zonder de vloer te raken. Hierbij konden we een mat een hoepel en twee blokken gebruiken.

In de zaal stond nog een hindernis, een bank. Ook deze mochten we niet raken. Toen het ons gelukt was werden de teams gemixt en moesten we deze opdracht doen zonder te spreken. Best lastig, maar wel heel leerzaam en leuk!

78 speel je mee speel je mee 7-8 speel je mee 78